Nederlands Engels
 

Alles over de omgeving

Villa Tiz is gelegen op 25 min rijden van het Balatonmeer. Ook wel de zee van Hongarije genoemd doordat zij het grootste meer van Midden-Europa is. Het meer is 77 kilometer (km) lang en beslaat ongeveer 600 vierkante kilometer (km2). Omdat het water van het Balatonmeer ondiep is (1-3 m), is het snel warm (in mei 17 tot 19 graden en in de zomer tot 30 graden). Het is een ideaal gebied voor een echte zon/strandvakantie met kinderen, in het bijzonder aan de langzaam aflopende zuidoever.
Dichter bij de Villa op ongeveer 10 min rijden ligt het Park Gombas-Deseda. Dit natuurgebied (400 ha) biedt volop recreatie mogelijkheden. Wandel –en fiets routes, speelattracties voor de kinderen, tennisbanen, visstekken, zwem -en eet gelegenheden. Als u vanuit het park in noordelijke richting door rijdt (ongeveer 2km) komt u in de stad Kaposvár. Kaposvár werd in 1009 voor het eerst genoemd(wikipedia) en kent een rijke geschiedenis. De Habsburgers namen de stad in 1686 in, waarop de burcht in 1702 op last van koning Leopold I werd ontmanteld. Op het oude marktplein zijn thans de ruïnes te zien. Kaposvár kwam in 1690 in het bezit van het invloedrijke magnatengeslacht Eszterházy en werd in 1749 de hoofdstad van Somogy (provincie). De stad maakte een snelle ontwikkeling door, nadat ze in 1884 was aangesloten op de spoorlijn van Boedapest naar het toenmalige Fiume. Ervaar de atmosfeer van de stad in werkelijkheid door te wandelen door de gezellige straten en pleinen. De stad biedt een verscheidenheid aan culturele programma's, galerijen, tentoonstellingen, kleurrijke dagen van Carnaval en het straattheater zullen u versteld doen staan.
Ook in ons dorpje Szentgalosker is nog voldoende te beleven. Naast het speelpark (aangelegd met europeese subsidie), het buurtsupertje en de plaatselijke voetbalclub (volgens ons een gezellig bierteam) kan er heerlijk gewandeld en gefietst worden. Ook is er een dokter, postkantoor, kerk en zijn er twee cafés.

dpp_16dpp_18dpp_17

Thermaal en Zwembaden rondom VillaTiz

Igal, een charmant stadje genesteld in de buitengrens van Somogy met charmante straatjes en historische monumenten. De mensen zijn gastvrije en zij beschikken over het wereld-beroemde kuuroord Igali Gyógyfürdő. Het kuuroord dat eigenlijk gezien moet worden als een zwemparadijs met ruim 8 verschillende baden, glijbanen en een speeltuin, massage -en eetgelegenheden biedt voldoende variatie voor een gezellig dagje uit. Igal is gelegen op 8 minuten rijden vanaf Villatiz.

dpp_14dpp_13dpp_16_01


Op slechts 25 minuten afstand van Villatiz, in onze provincie hoofdstad Kaposvar, is het aquapark Virágfürdő gelegen. Zij beschikken over thermaalbaden, zwembaden en volop overige recreatie mogelijkheden. Het thermaal bestaat uit enkele baden en kent sauna's en meerdere mogelijkheden tot behandelingen. Het aquapark heeft een 50 meter en een 25 meter bad en telt maar liefst 46 water elementen . Hierbij moet u denken aan 4 glijbanen, geisers, watervallen, een watergrot, bubbelbad, etc. Voor de kinderen zijn er baden met kleine elementen als glijbanen, waterclown en klimelementen. Er is ook een speeltuin, een tafeltennis tafel en een tweetal tennisbanen. Een echte aanrader met of zonder kinderen. Voor meer informatie : Klik Hier !

dpp_3dpp_1dpp_2


Op een uurtje rijden van VillaTiz ligt het Aquapark van Orfűi. Het park beschikt over diverse zwem -en recreatiebaden waaronder een water twist, water paddestoelen, family slide, een sport zwembad, jacuzzi en een zeer toegankelijk kinderbad. Opvallend aan het aquapark is dat zij zich onderscheid op gebied van service en veiligheid. Het personeel is vriendelijk en spreekt duits. Kinderen worden voorzien van een bandje met daarop het telefoonnummer van de ouders. Ook zijn de badmeesters zichtbaar aanwezig en waarborgen de veiligheid van de zwemmers. Naast dit fantastische park is de rit er naartoe adembenemend te noemen. Gedurende een uur rijd u over bergen en door dalen en ziet u Hongarije op zijn best. Voor meer informatie over de gehele toeristische plaats Orfü : Klik Hier !

dpp_1010dpp_1009dpp_1011


© 2010 - 2024 VillaTiz.nl - Genieten op zijn Hongaars! | Disclaimer | Powered by Gadgets & Trends & Streamless 9.3.1