Nederlands Engels
 

Zeven wonderen der natuur in Hongarije

Begin februari zijn de 'Zeven Natuurwonderen' van Hongarije bekend gemaakt. Het Hongaarse internetmagazine Csillágtúru-Origo.hu had hiervoor een poll georganiseerd onder haar lezers.

Lees verder...

Hongarije! wat een wijnland!

Hongarije! wat een wijnland!

Wat een land in het midden van Europa!
Wijnen die qua karakter soms vergelijkbaar zijn met wijnen uit het meer westerse Europa. Soms ook totaal niet. Gemaakt van druiven die echter een totaal eigen uitstraling hebben! Kwalitatief doen de betere wijnen zeer beslist niet onder voor de wijnen uit bijvoorbeeld Frankrijk of Italië.

Lees verder...

Het land van Goulash

Het aantal Nederlandse en Vlaamse huishoudens dat dit gerecht weleens op tafel zet, is legio.
De Magyaren schrijven het woord als gulyás en verstaan daaronder een herder die een kudde runderen, namelijk gulya, hoedt.
Boven het kampvuur in de poesta bereidde hij gulyás, een soep met stukken rund- of schapenvlees, ui, paprikapoeder en aardappelen.

 

Lees verder...

Szigetfestival

Het Sziget Festival vind elk jaar plaats op het vertrouwde Óbudai-eiland in Boedapest.

Lees verder...

VillaTiz !

Villa Tiz! is een project van de Families Meijer en Scheers uit Almere en ontstaan uit liefde voor het land en de mensen uit Hongarije.

Villa Tiz! zorgt voor een economisch stimulans in de omgeving van de Villa en het gehele land in het algemeen. Villa Tiz! is gebouwd op een gedeeltelijke oude fundering van de vorige bewoners en volledig gerenoveerd. Het project is in 2011 gerealiseerd en vanaf 2012 in de verhuur genomen.

Lees verder...
zeven-wonderen-der-natuur-in-hongarije
hongarije-wat-een-wijnland
het-land-van-goulash
szigetfestival
villatiz

Welkom op de site van Villa Tiz.

Villa Tiz bevindt zich te midden van de wonderschone landschappen van Hongarije.

Naast de vele bezienswaardigheden die het land rijk is, biedt de Villa alle luxe om volledig te genieten van een welverdiende vakantie. Villa Tiz is gelegen in het landelijke dorpje Szentgalosker, ten zuiden van het Balatonmeer en vlakbij de mooie stad Kaposvar. De strategische ligging van de Villa kan op juiste vorm invulling geven aan bijna elke vakantie. Of je nu kiest voor complete rust, cultureel-historische hoogte punten, een bruisend nachtleven of een verwen vakantie nabij de vele termaalbaden.

Villa Tiz is de veilige thuishaven te midden van het te ontdekken land, Hongarije. Waar veel voor weinig naar Nederlandse begrippen normaal is.

alles-over-omgeving1

alles-over-hongarije1

Alles over Villa Tiz

Villa Tiz! is een project van de Families Meijer en Scheers uit Almere en ontstaan uit liefde voor het land en de mensen uit Hongarije.


lees verder

Alles over de omgeving

Het Balatonmeer in Hongarije is het grootste meer van Midden-Europa . Het is 77 kilometer (km) lang en beslaat ongeveer 600 vierkante kilometer (km2).

lees verder

Alles over Hongarije

Hongarije, een zeer boeiend land in Midden-Europa, van noord naar zuid doorsneden door de Donau en begrensd door Oostenrijk in het westen, Slowakije in het noorden.

Lees verder


© 2010 - 2024 VillaTiz.nl - Genieten op zijn Hongaars! | Disclaimer | Powered by Gadgets & Trends & Streamless 9.3.1